© xtinafoto.no

Kaker for alle pengene

I tillegg til kaker er det en ingrediens cupcakegründer Ingrid Bjerknes ikke får nok av.

14. januar 2014 av Mari Grydeland

 

Ingrid Bjerknes ble hektet på cupcakes i USA. Nå driver hun Hancock cupcakes og slapp nylig sin andre bakebok, «Cookies, pynt dem selv».

 

- Hva er den første smaken du husker?
- Markjordbær fra hagen. Da jeg var liten, gikk jeg rundt og plukket markjordbær, de var så mange og gode.


- Hvilken matrett bringer tilbake gamle minner?
- Ørett- og laksemiddagene til mamma og pappa. I utgangspunktet var jeg ikke veldig glad i fisk da jeg var liten, men jeg likte ørret og laks. Mamma og pappa syntes det var fint at vi barna ble introdusert til mange flere fisketyper, og forhåpentligvis at vi skulle begynne å like mer. En sommer tilbragte vi en uke på en øy på vestlandet som heter «Silda», og her fisket vi og hadde fisk til middag hver dag. Jeg blir minnet om denne ferien hver gang jeg spiser fisk, hvordan jeg måtte jeg lære meg å smake på all slags type fisk. Det hjalp faktisk, ble fan etter hvert!


-  Hva spiser du helst etter trening?
- Noe friskt som fruktsalat, for eksempel.
Hvor eksperimentell er du med mat,­ hvor går grensen din?
Liker å være kreativ og teste ut ulike smakskombinasjoner, ingredienser og blande menyer hvis jeg ser at sluttresultatet kan bli bra. Man må jo teste litt forskjellig, ellers lærer man ikke.


- Hva vil du aldri spise igjen?
- Gresskarsuppe.


- Hva er din favorittingrediens?
Vanskelig spørsmål - men er helt hekta på mozzarella om dagen, både til lunsj og til middag.


- Hva vil du spise på bryllupsdagen din?
- Vet du, det har jeg faktisk ikke tenkt på ennå, ettersom kjæresten min ikke har fridd ... Men vi må nok ha cupcakes i hvert fall. Jeg tar sjelden med meg cupcakes på private tilstelninger, siden det er en del av jobben min, og det blir alltid så mye snakk om jobb når jeg tar dem med. Fritiden vil jeg gjerne bruke til å snakke om andre ting! Så derfor må jeg ofte skuffe venninnene mine når jeg ikke har med noen cupcakes. Men på bryllupsdagen får vi se om vi får servert noen av disse små herlighetene.


- Hva liker du å spise når du er fyllesyk?
- Hva er fyllesyk? Neida, igjen frisk frukt og et godt måltid hjemme hos foreldre mine. Deilig å slippe å lage maten selv på slike tunge dager.


- Hva må du ha før/under mensen?
- Har ingen akutte behov på noe spesielt.


- Har du en guilty pleasure når det kommer til mat?
- Sjokolade og vaniljeis.


- Hva skulle ditt siste måltid bestå av?
- Da kunne det vært det samme, hvis det var tilfellet!


- Hva skal serveres i minnestunden din hvis du fikk bestemme?
- Det var da noen triste spørsmål det her da. Snitter, som ofte blir servert i sånne anledninger er litt kjedelig. Jeg elsker sushi. Det høres litt utradisjonelt ut, men det representerer meg mer enn snitter. 

 

Les også:

Oppskrifter på antistressmat

Sunn og fresh vegetarmat

Glutenfri kake

 

Lik Stella på Facebook!