5 deilige iskaffe-varianter du må prøve!

Her er sommerens beste oppskrifter på iskaffe, som du enkelt kan lage hjemme!

29. juni 2017 av Kommersiell redaksjon

Endelig er sommeren her, og for mange frister det å bytte ut den vanlige morgenkaffen med noe mer avkjølende. Iskaffe og solfylte dager passer som hånd i hanske, og butikkene bugner av mange ulike varianter. Men den beste iskaffen lager du faktisk selv!

Mange muligheter

Både når det gjelder vanlig kaffe og iskaffe, er det kun fantasien som setter grenser. Liker du den best sort eller med melk? Ingredienser og fremgangsmåte velger du helt selv!

Prøv deg gjerne frem med soya, havre, kokos eller kumelk, avhengig av dine preferanser. Om du har lyst til å kose deg med noe ekstra godt etter middag, kan du lage en dessertvariant med vaniljeis, sjokolade og krem. Eventuelt kan du lage sunnere smoothies med en shot av kaffe for litt ekstra energi, som både kan nytes hjemme eller tas med på farten.

Limited edition-iskaffe

Nespresso har denne sommeren lansert to ulike typer limited edition-iskaffe, kalt On Ice.

Nespresso On Ice består av to ulike kaffevarianter, spesielt utviklet for å tilberedes kalde over isbiter (anbefales ikke å drikke varme)! De er enkle å bruke for å lage perfekt iskaffe, uten at det kreves mye utstyr eller oppvask.

- Leggero On Ice: Mildere og fruktigere, med kaffebønner fra Kenya og Colombia.

- Intenso On Ice: Kraftigere, fyldigere og mer intens, med kaffebønner fra Brasil og Costa Rica.

Begge kan tilberedes enten med kaldt vann for en sort iskaffe, eller med melk. Nespresso har også utviklet et eget isbitbrett med store isbiter, som er perfekte for å tilberede iskaffe!

Få oppskriften på Ca Phe Sua Da lenger ned i saken!

3 steg til perfekt iskaffe

Denne enkle oppskriften viser perfekte mål for at iskaffen skal bli perfekt tilpasset, med balansert smaksprofil og perfekt temperatur:

1. 90 gram isbiter (3 Nespresso Ice Cubes eller ca 7 vanlige isbiter)

2. 40ml kaffe (trykk på espressoknappen)

3. 90ml kaldt vann ELLER kaldt melkeskum (2 Nespresso espresso-kopper fylt til toppen)

5 oppskrifter inspirert av ulike kaffekulturer:

Iced Cuban Coffee (Cuba)

Iced Cuban Coffee (Cuba)

Ingredienser:

1 Nespresso Grand Cru: Kazaar

1 Nespresso isbiter (30g) eller ca 3 vanlige isbiter

50ml fløte (gjerne kaffefløte med ca 10% fett)

1 kanelstang

1 teskje brunt sukker eller etter smak

Dette gjør du:

1. Ha kanelstangen i glasst

2. Tilsett sukker

3. Brygg kaffe over kanel og sukker

4. Rør det sammen i ca 1 minutt, til sukkeret har smeltet

5. Tilsett isbiter

6. Hell fløten forsiktig over kaffen

Matcha Iced Coffee (Japan)

Matcha Iced Coffee (Japan)

Ingredienser:

1 Nespresso Intenso on Ice eller Nespresso Grand Cru (Indriya from India)

1 Nespresso isbiter (1x30g) eller 3 vanlige isbiter

0.8 g matcha grønn te-pulver

10 ml sukkerlake

50 ml melk

Dette gjør du:

1. Brygg kaffe (25 ml)

2. Rør inn 0.8 g matcha grønn te-pulver

3. Tilsett 10 ml sukkerlake

4. Tilsett isbiter

5. Fyll koppen med kaldt melkeskum

Freddo (Hellas)

Freddo (Hellas)

Ingredienser:

2 Nespresso Intenso on Ice eller Nespresso Grand Cru: Arpeggio

3 Nespresso isbiter (3x30 g) eller ca 7 vanlige isbiter

1-2 teskjeer sukker

Dette gjør du:

1. Brygg espresso (2x40ml)

2. Tilsett sukker og rist i en shaker, eller rør godt sammen

3. Tilsett isbiter

(Tips: Grunnen til at isbiter tilsettes til slutt er for at sukkeret skal løses helt opp. Om du velger å ikke bruke sukker anbefales det å brygge espressoen direkte over isbitene).

Cafe Con Hielo (Spania)

Cafe Con Hielo (Spania)

Ingredienser:

1 Nespresso on Ice eller Nespresso Grand Cru. Ristretto Deccafeinato

2 Nespresso isbiter eller 5 vanlige isbiter

Ca 1 teskje sukker

Dette gjør du:

1. Ha sukker i koppen

2. Brygg espresso i koppen

3. Hell kaffen over isbiter

Ca Phe Sua Da (Vietnam)

Ca Phe Sua Da (Vietnam)

Ingredienser:

1 Nespresso Leggero on Ice eller Nespresso Grand Cru: Dulsao do Brasil

2 Nespresso isbiter (2x30g) eller ca 5 vanlige isbiter

10g søt kondensert melk

Dette gjør du:

1. Hell melken i glasset

2. Brygg kaffen over melken

3. Tilsett isbiter

4. Rør godt!

Lik Stella på Facebook!